måndag 6 oktober 2008

Xiu Xiu 18/10


Vi är SÅ peppade på att kunna presentera en av våra allra mest efterlängtade klubbkvällar för er, nämligen lördagen den 18 oktober. Vi gästas då av favoriterna i Xiu Xiu. Detta är verkligen en drömbokning!Egentligen skulle Xiu Xiu ha supportats av minst lika underbara The War on drugs, tyvärr ställde de in sin Europaturné och vi deppade i ungefär en kvart.Sen bokade vi braiga Malmöitiska This is head och blev glada igen.

Inte nog med det, vi har också lyckats att få ner Uppsalakillarna bakom vår favoritmusikblogg "Let´s pretend that we are bunnyrabbits" för en kväll i skivbåset tillsammans med oss! Efter att ha studerat deras setlists från tidigare dj-sessions förväntar vi oss dansant indie, obskyr freakfolk och en och annan klibbig popdänga. Och vi spär som vanligt på det goda med härlig lo-fi, skrikiga/drömska shoegazegitarrer, poppiga kanadensare, deppiga skottar, riotgrrlhits, pompös altcountryrock, grungeklassiker, nya och gamla indietrudellutter och allt det där andra vi älskar.

Som vanligt tipsrunda (följ den aktuella poängställningen på skylten vi sätter upp på djbåset varje gång...vinnaren presenteras i slutet av säsongen), bandets drink och diverse nördar+ miffon på filmduken.Gratis innan kl 22. Sen 90kr.Öppet 19-03

23:00 (ca)
XIU XIU (US) Xiu Xiu (uttalas shoe-shoe) är skapelsen av singer-songwritern Jamie Stewart. Bandet bildades år 2000 och är baserat i Oakland, Kalifornien men har många anknytningar till Seattle. Stewart är den enda medlemmen som varit med från start. Musiken vittnar om inspiration från The Cure och Joy Division och lutar starkt emot punken, noise rocken, och folkrocken och Stewarts texter tar främst upp starka frågor som självmord, AIDS och krig. Första plattan "Knife Play" kom 2002. Uppföljaren "A Promise" kom året därpå och följdes av 2004 års "Fabulous Muscels", 2005 års "La Foret", 2006 års "The Air Force". Däremellan kom även ett livealbum 2005 och en samlingsplatta 2003. 2008 släpptes "Women as Lovers". http://www.myspace.com/xiuxiuforlife

22.00(ca)THIS IS HEAD
This is head inkluderar medlemmar från Housewife Lovers, Surrounded och Studio Möllan & gör en blandning av Kraut/Psych/Experimental och Electro.
http://www.myspace.com/thsshd

+ DJs BUNNYRABBITS
http://bunnyrabbits.blogspot.com/+
FREAKS N GEEKS

Detta får inte missas!/Madeleine & Sanna

Inga kommentarer: