måndag 27 oktober 2008

Freaks N geeks supports the locals! 22 novEfter några veckors vila uppstår FnG i novemberskrud lördagen den 22 nov. Eftersom vi värnar om de lokala kämparnas vara och existens har vi denna gång valt att bjuda in två lokala band. Deras uppgift blir att bevisa att det finns musicerande miffon och nördar även i denna del av världen.

Lundapågarna i Esaias Orchestra kommer denna kväll att dela scen med Malmös egna Small Flowers Crack Concrete. Dessutom har vi bjudit in Marcus Wilén att dela djbåset med oss. Han kommer att på egen utsago att förse er med skramlig rock, naiv pop, obskyr indie, utbildningsradion 78 punk, burkig postpunk och en del glamrock.

Som vanligt tipsrunda och bandets drink. Inga konstigheter!

kl 19-03. Gratis innan 22 sen 90 kr.
Banden börjar kl 22.

WELCOME/
Madeleine & Sanna

Esaias Orchestra (Lund) kl 22.00 ca
http://www.myspace.com/esaiasmusic

E.O består av fyra unga män från Lund som bla agerat förband till Vapnet. De håller just nu på att spela in en EP som är planerad att släppas någon gång i höst. I våra öron doftar deras lysande musik lika mycket Sixteen Horsepower som Bright Eyes. Enligt dem själva: "Esaias är Leonard Cohen som 19:åring. Eller en snuskig Dylan. Eller en klostergårdens Morrissey." Alltså halvpoppigt och smådystert men helbra!


+

Small Flowers Crack Concrete (Malmö) kl 23.00 ca
http://www.myspace.com/smallflowerscrackconcrete

Precis som namnet antyder tillhör Sonic Youth ett av bandets favoritband och det märks. De gnisslande gitarrerna, de många effekterna och Erika Roséns karaktäristiska skönstämma gör bandet till en lyckad hybrid av Catpower och Dinosaur Jr. Indierock när den är som bäst. SFCC är nyligen hemkomna från en mindre Tysklandstuné och arbetar just nu på uppföljaren till sitt debutalbum "Build me a brand new sky" som släpptes 2007.

+
DJS
Gästdj & Vj: Marcus Wilén
+ FnG


Inga kommentarer: