tisdag 10 april 2012

26 april!


Torsdagen den 26 april har Freaks N Geeks lyckats få hit Chelsea Wolfe med fullt band. Eftersom vi tyvärr missade hennes gig på Far i Hatten i somras känns det otroligt kul att hon gör ett återbesök redan i vår. Hennes musik har kallats "drone-metal-art-folk" men vi nöjer oss med att säga att vi hör likheter med Zola Jesus, PJ Harvey, tidiga Cat Power, Grouper och så lite ockult image på det.

Garageiga postpunksälskarna i Holograms från Stockholm supportar.

Get Daun som sist tog hit Chelsea till Malmö, spelar skivor och han utlovar: "mörk, konstig, tidlös, naiv och charmig pop/rock/whatever från all världens hörn".

Entré 60 kr. Fritt inträde till bar och restaurang. Du måste ha fyllt 20 för att komma. Band på scen 20.30 och 21.30.

Välkomna.

CHELSEA WOLFE 21.30

Allt sedan en tidig ålder har Chelsea Wolfe haft en romantisk syn för det melankoliska men istället för att dyka ner i detta mörker avspeglar hennes musik känslan av befinna sig i detta djupaste mörker sökandes efter en väg upp, hur svårt det än kan vara. Som en kvinna av både ljus och mörker förmedlar hennes musik våra djupaste känslor och de obskyra och melankoliska tillfällen som stundtals färgar våra liv. Helande och skakande, förtrollande och bedövande når hennes musik in i själen, får oss att omfamna våra inre demoner och inse skönheten i att bara vara mänsklig.

Nyligen släppte Chelsea Wolfe "Apokalypsis". Denna gotiskt olycksbådande och oljudsfyllda doom-folk-platta är fantastisk. Lummiga drömvärldar möter hednisk katharsis, kryddat med fantastiska melodier.

+

HOLOGRAMS 20.30

Holograms bildades 2011 av medlemmar från Ziphs och Holy Hoofbeats med syfte att göra ”allvarlig” musik inspirerad av Modern English, Christian Death, Siouxsie and the Banshees, The Fall och annan (post)-punk. Standard rockuppställning förutom en gammal glappig Korg MS-10 som stämmer ur sig och jävlas.

ABC City 7" och LP kommer på Captured Track under 2012.

Inga kommentarer: