måndag 25 maj 2009

Sista helgen i maj!


Inte nog med att vi åker till Stockholm och spelar på Debaser, Medis på fredag; vi har också fått ett dj-gig på nya indieklubben Tro och Tvivel på Deep kvällen därpå. Vi sätter oss därför på första bästa tåg på lördag (efter att ha frälst indiekidsen i Sthlm med världens bästa dansgolv) och fortsätter dansfesten på himmaplan. Blir en sån fin helg. Hoppas ni kommer och dansar med oss.

Puss FnG

Från Tro och Tvivels pressutskick:

För andra gången kör vi nu Tro & Tvivel på Deep! Det blir en poporgie tillsammans med Freaks'n'Geeks, Debasers finaste indieklubb, som gästar på stora golvet och Linus som hjälper Johan på lilla.Temat är som alltid en euforisk kväll med det bästa och finaste popmusiken kan erbjuda.

Det blir Jingle-jangliga gitarrer, ba-ba-ba refränger, fransk elektropop, tokmycket handklapp, göteborgare med eller utan uppvikta chinos, nerknarkad lower east-side nu yawk metadonrock, livsbejakande "varför ska man ta livet av sig, när man kan sminka upp sig, tuppera håret och sjunga om det istället"-pop, bay area medelklass punkrock, skostirrande pojkar med långa luggar, flickor med prickiga kjolar, överförfriskade DJ:s i bar överkropp samt en och annan motownklassiker.

80 spänn och vi har öppet till fem!

Är du under 20 men vill komma in så maila namn och efternamn så skriver vi upp dig på artonårslistan.

måndag 18 maj 2009

Eventtext för First Class Riot på Fredag:

Fredagen 22 Maj på självaste Morrisseys 50års dag så spelar Skansros på First Class Riot på KB. Skansros är just nu det absolut finaste vi har i indiepopvägar i sverige. Se bara vad vår vän Carl Reinholdtzon Belfrage sa i Nöjesguiden”Känslor som bitterhet, sorg och hat anses ofta vara negativa och förlamande. Ett stort missförstånd är jag rädd. Ingenting är mer kreativt än hat. Om du anfalls av en björn, ber kärleken en bön. Hatet hämtar en burk honung.Göteborgsbandet Skansros är en kristallvas framblåst av hat, sorg och tvivel. Från sina första stapplande steg som musikstudenter vid Hvitfeldtska Gymnasiet via Smiths-coverbandet West Ham Boys och otaliga Kings Head-sessioner är de nu redo att skriva i sitt eget blod. Och vilket blod det är. Blodet som flyter i dessa vackra ynglingars komplexa vener ger differentiella spegelbilder av McCarthy, Jakob Hellman, Anders Göthberg, House of Love och, naturligtvis, Vicar In a Tutu-rockabilly. Det är varmt och upprymt, men samtidigt iskallt, tröstlöst, utlämnande och levererat med litterära vingar doppade i sångaren Felix Anderssons ambition av att hitta sig själv och världen. Det är fantastiskt.”

Men räcker det att Skansros spelar denna förlovade fredag? Såklart inte. För att fira extra mycket så spelar Freaks'n'Geeks i vinylbaren. F'nG har senaste tiden stått för fina spelningar och kvällar på Debaser men här får de köra en old school indiekväll. På stora dansgolvet kör FCR residents Daniel och Johan tillsammans med Rebecka från stockholmsklubben Modern Lovers. Det blir en galen kväll med pop, dans och indie

På scen ca 2330 60spänn.

onsdag 13 maj 2009

FnG + Loaded


Dags för Freaks N geeks att än en gång besöka Stockholm. Denna gång gästar vi klubben Loaded på Debaser Medis. Det är Pop Dakar-förfest och Mary Onettes och Lowood spelar live. Kalaset utspelar sig fredagen den 29e maj. Råkar du befinna dig i Sthlm då så missa inte detta.

Freaks N geeks på First Class Riot igen!


Gillar du Göteborg, Håkan Hellström och The Smiths. Då lär du även gilla Skansros. Fredagen den 22e maj spelar de på klubb First Class Riot på KB. I vinylbaren hittar du Freaks N geeks i DJ-båset. Kom och dansa med oss.