fredag 29 oktober 2010

11 nov 2010



Torsdagen den 11 November är ett stort datum i Freaks N Geeks historia. Än en gång har vi sålt ut konserten ett bra tag i förtid och än en gång utlovas party efteråt för de som inte hunnit knipa en biljett.

Vi har bokat in två akter som lär framkalla gåshud i höstmörkret. Kolla själva:

The Tallest Man on Earth är dalmasen Kristian Matsson som bland annat slagit stort i det stora landet på andra sidan havet. Musikmässigt är han en modern Bob Dylan och senaste EP'n "Sometimes the blues is just a passing bird" torde få alla människor som har hjärtat på rätta stället att gråta av glädje och sorg, samtidigt. Så pass fint är det nämligen.

http://www.myspace.com/thetallestmanonearth

Med sig på turnén har han Idiot Wind, som består av Amanda Bergman, tidigare känd under artistnamnen Hajen och Jaw Lessons. Vacker pianopop deluxe!

http://www.myspace.com/hajensmyspace

I DJ-båset får vi än en gång fint gästspel av ett av våra favoritdj-par, nämligen DJ Sillhav och Mogens. Om vi känner de båda rätt lär det bli en riktigt dansant afton efter det att myspysmusiken klingat ut framåt kvällen. Bästa indierocken/elektroniska poppen i stan som man säger!

Som sagt. Konserten är utsåld, men efteråt kör vi klubb som vanligt och då är det fri entré som gäller (i mån av plats givetvis).

Välkomna!
FnG-crew

tisdag 26 oktober 2010

5 november!



Jahaja, då var det dags igen! Freaks ´n´Geeks ställer till med fest. Xiu Xiu, Zola Jesus och Former Ghosts kommer och spelar. Dreamteam väljer låtarna du ska dansa till. En hejdundrande bra kväll på världens bästa fritidsgård för vuxna helt enkelt!

Xiu Xiu (US)
Jamie Stewart, hjärnan bakom Xiu Xiu (uttalas "shoe shoe"), har sen första släppet ”Knife Play” utforskat och dekonstruerat åttiotalets goth/post-punk. Stewarts becksvarta,... melankoliska, ärliga och kusliga humor har alltid varit Xiu Xiu’s signum.

Tidigare i år släpptes Xiu Xiu’s sjunde studioalbum ”Dear God, I Hate Myself” på Kill Rock Stars. Skivan producerades med hjälp av Deerhoof’s Greg Saunier.

” If Tiny Tim was a clinically depressed smackhead with major obsessions with Tom Waits' Bone Machine, Einstürzende Neubauten, the Residents, and Ian Curtis's darker fare, that wouldn't even be halfway to fully describing their sound.” – Pop Matters om Xiu Xiu

Zola Jesus (US)
Zola Jesus är operaskolade sångerskan Nika Roza Danilova. Kritiker och press har hyllat henne en av årets mest intressanta akter. Både The xx och Fever Ray handplockade henne som support för deras USA- respektive europaturnéer. Musikaliskt spelar hon en slags grubblande goth-pop, och hon är en av förgrundsgestalterna i den nya genren ”witch-house”. Hennes röst påminner om en mer torterad och teatralisk Patti Smith.

Former Ghosts (US)
Former Ghosts är LA-baserade Freddy Rupperts synth-popprojekt. I Former Ghosts samarbetar han bland annat med just turnékollegorna Jamie Stewart från Xiu Xiu och Zola Jesus’ Nika Danilov.

DJ: Dreamteam. Dreamteam (Sanna Alm Andersen & Billy Leahy) kommer att spela allt det där du vill höra en bra kväll. Räkna med både slammer, ylande och dunkande bas.

Öppet 19-03
Fri entré innan kl 22 sedan 90 kr
Inget förköp.
20 år

Puss och kram,
FnG-crew

onsdag 20 oktober 2010

OBS OBS OBS!

OBS: för att ingen ska stå utan biljett ikväll. Biljetterna säljer som smör i solsken så köp NU innan vi säljer ut - IGEN!

Tre saker.


Tre saker:

1. Biljetterna till The Tallest Man on Earth är slut. Det är andra gången i Freaks N geeks och Debaser Malmös historia som vi säljer ut. Nöjda och stolta är vad vi är.

2. Förband till Best Coast blir minst lika koola brittiska Sky Larkin (bilden). Lyssna in dig här.

3. Ikväll ses vi när Ariel Pink och Geneva Jacuzzi gästar. Första band på scen kl 20.30. Klubbland.se kommer att filma så på med feststassen.

tisdag 12 oktober 2010

20 oktober



Alldeles precis exakt nu sätter hösten/vinterns konsertsäsong igång på riktigt och vi antar att era filofaxar är lika fullklottrade med spelningsdatum som våra.

Dock finns det förhoppningsvis alltid plats för ännu en Freaks-fest i ert tajta schema. Vi har nämligen bokat in mannen bakom ett av årets hittills allra bästa album: Ariel Pink! Efter att ha sett honom göra en fantastisk spelning i Portland och nynnat på magiska "Round ...and round" hela sommaren känns det extra kul att få presentera honom och bandet för Malmöpubliken.

Dessutom är grymma Geneva Jacuzzi support. En dubbel som borde framkalla glädjefnatt hos alla musiknördar i stan.

http://www.myspace.com/arielpink
http://www.myspace.com/genevajacuzzi

I skivbåset hittar ni Malmös mesta Devendra-lookalike: Mark. Och självklart: Malmös svar på Edina och Patsy - dvs Freaket och Geeken aka Sananas och DJ Boney M.

Välkomna ska ni vara. Det kostar 135 kr plus förköp. Gratis efter gig. Första band på scen 20.30.

Puss.